Search

English

370

KDE Plasma

(14 | 4.8)

- - -

Translator5

6 years ago

undefined...


Positive comment

7 1


Show more comments

Plazma është hapësira e punës e KDE. Në fakt është një teknologji që mund të përshtatet me shumë lloje pajisjesh. Aktualisht ekzistojnë dy lloje të Plasma: Mjedisi Plasma Desktop i cili është fokusi i shumicës së faqeve tona dhe Plasma Mobile, mjedisi i ri i lezetshëm për tavolinat dhe telefonat inteligjentë.

Një pjesë e rëndësishme e Plazmës janë "widget". Miniaplikacionet janë njësi individuale të desktopit dhe ato përfshijnë (edhe pse nuk kufizohen vetëm në) menynë e aplikacionit, ikonat, tabaka e sistemit, orën, etj. Pajisjet mund të ekzistojnë në vetë desktopin ose të futen në panel, në mbrojtësi i ekranit ose në panelin e kontrollit midis vendeve të tjera. Widget ekzistojnë për një ...

(Shfaq përshkrimin e plotë)

Linqe te jashtme

Faqja zyrtare e internetit

Facebook

Twitter

Source

Ubuntu Software Center

Një desktop tipik Plasma duket kështu
KDE Plazma 5.16
Cilësimet e panelit
Pajisjet e plazmës

Veçoritë

+ Zgjerohet nga Plugins/Extensions (24 )

+ I personalizueshëm (16 )

+ Transparenca (4 )

+ Peshë e lehtë (4 )

+ Transparencë e paqartë (1 )

+ Optimizuar për modalitetin Fastboot (0 )

+ Kërkimi i tekstit të plotë (0 )

+ Mjedisi i Desktopit (0 )

+ Temat (0 )

Llojet e Aplikimit

Mjedisi i Desktopit (0 )

Etiketa

Alternativat për KDE Plasma

446

GNOME

(12 | 2.9)

- - -

342

Xfce

(4 | 4.5)

- - -

182

Cinnamon

(4 | 4.5)

- - -

139

MATE

(4 | 4.2)

117

LXDE

(1 | 5)

- -

42

Cairo Shell

(1 | 5)

-

37

Budgie

(0 | 0)

43

LXQt

(2 | 4)

- - -

51

Enlightenment

(0 | 0)

-

14

Emerge Desktop

(1 | 4)

14

Lumina Desktop Environment

(0 | 0)

© 2022 ALTOX.IO. All rights reserved

LinkedinTelegram