Search

English

533

Geany

(11 | 4.2)

- - -

surveyor3

3 years ago

undefined...


Positive comment

8 0


Show more comments

Geany është një mjedis zhvillimi i integruar i vogël dhe i lehtë. Ai u zhvillua për të ofruar një IDE të vogël dhe të shpejtë, e cila ka vetëm disa varësi nga paketat e tjera. Një synim tjetër ishte të ishe sa më i pavarur nga një Mjedis i veçantë Desktopi si KDE ose GNOME - Geany kërkon vetëm bibliotekat e kohës së ekzekutimit GTK2.

Disa veçori themelore të Geany:

* Theksimi i sintaksës
* Palosja e kodit
* Përfundimi automatik i emrit të simbolit
* Ndërtoni përfundimin/copëzat
* Mbyllja automatike e etiketave XML dhe HTML
* Këshilla për thirrje
* Shumë lloje skedarësh të mbështetur duke përfshirë C, Java, PHP, HTML, Python, Perl, Pascal
# Lista e sim...

(Shfaq përshkrimin e plotë)

Linqe te jashtme

Faqja zyrtare e internetit

Source

Ubuntu Software Center

Geany 1.34
UI e bukur me tema dhe integrim i mirë me Ubuntu
Ekrani kryesor
Preferencat
Screenshot
Screenshot
Plugins
Screenshot
ndërfaqe fleksibël

Veçoritë

+ I personalizueshëm (16 )

+ Portativ (13 )

+ Mbështetje për Temat (10 )

+ Integrimi i guaskës (5 )

+ Peshë e lehtë (4 )

+ Kontrolli drejtshkrimor (3 )

+ Minimaliste (3 )

+ Multiplatformë (3 )

+ Emulimi i integruar i terminalit (2 )

+ Theksimi i sintaksës (2 )

+ Tastet e shkurtoreve (1 )

+ Mbështetje më e mirë për theksimin e sintaksës (1 )

+ Paketa Debian e përputhshme (1 )

+ IDE (1 )

+ Mbështetje për skedarë të mëdhenj (0 )

+ Shtojca Vim (0 )

+ Indentacion automatik (0 )

+ Navigimi i kodit (0 )

Llojet e Aplikimit

Redaktori i tekstit (1 )

IDE (1 )

Etiketa

xfce

Redaktori i tekstit -

Alternativat për Geany

1025

Visual Studio Code

(47 | 4.2)

- - -

4643

Notepad++

(78 | 4)

- - -

1926

Sublime Text

(63 | 4)

- - -

1081

Atom

(35 | 3.7)

- - -

1226

Vim

(21 | 4.2)

- - -

144

VSCodium

(11 | 4.7)

- - -

1110

Eclipse

(9 | 3.4)

- - -

250

PyCharm

(3 | 4)

- - -

238

Kate

(5 | 4.6)

- - -

673

gedit

(3 | 2.7)

- - -

251

GNU nano

(6 | 4)

- - -

343

GNU Emacs

(5 | 3.4)

- - -

92

Neovim

(2 | 5)

- - -

154

Bluefish Editor

(3 | 5)

- - -

98

Qt Creator

(3 | 4.7)

- - -

31

CudaText

(8 | 3.9)

- - -

32

Notepad3

(5 | 4.4)

- - -

157

UltraEdit

(4 | 4.8)

-

77

KDevelop

(1 | 5)

- - -

331

Aptana Studio

(2 | 3)

- -

© 2023 ALTOX.IO. All rights reserved

LinkedinTelegram